FURminátor - leghatékonyabb eszköz a szőrcsomók elleni küzdelemben

FURminátor - leghatékonyabb eszköz a szőrcsomók elleni küzdelemben

Tartalomjegyzék

A kutyával vagy macskával való együttélés egyik kellemetlen oldala a vedlés. Végtére is, ki élvezi, az állandó ruha-szőrtelenítést és porszívózást? A vedlés természetes folyamat, amelyet nem lehet teljesen megállítani. A megfelelő segédeszköz viszont jelentősen megkönnyíti dolgodat.

Ismerkedj meg a FURminátorral. Kutya- és macskagazdák szerte a világon előszeretettel használják.

Mi is az a FURminátor?

FURminator egy szabadalmaztatott márka, melyet a háziállatok szőrápolására terveztek. Főként kutyák és macskák számára..Vezető termékeik közé a fésűk, gereblyék és fémfogú kefék tartoznak, melyek az elhalt szőrszálakat és az aljszőrzetet távolítják el.

A FURminator azonban a szőrmeápolási termékek átfogó választékát kínálja. Mind a 4 kategóriát lefedi:

1. Mindennapos szőrápolás:

Ide  tartoznak a fésűk és a puha sörtéjű kefék, melyek a kutyák és macskák bundájának fésülésére, maszírozására és kóc csomók eltávolítására alkalmasak. Ezek a termékek megszabadítják a szőrzetet a szennyeződésektől, és gyengéd masszírozással serkentik a faggyú természetes termelését. Ily módon támogatva a szőrzet egészségét.

Grooming_Rake_abczoohu.png

2. Heti fésülés:

Ide tartoznak a fésűk és gereblyék, macska és kutyaszőr kifésülésére. Összegyűjtik az elhalt szőrszálakat, és megfelelően ápolják az aljszőrzetet. Ezek a termékek a leghatásosabbak a vedlés időszakában. Nagy előnyük, hogy az összegyűjtött szőr a FURminátor fejében marad és nem repdes a levegőben. Egy kattintással bolyhos golyóként eltávolítható.

FURminator_Undercoat_deSHEDDING_TOOL_Short_Hair_M,_6_cm_abczoohu.png

3. Havi fürdetés:

Ide tartoznak a samponok és sprayek, melyek segítik csökkenteni a túlzott szőrhullást. Vitaminokat és omega 3 és 6 zsírsavakat tartalmaznak, melyek táplálják a szőrt és bőrt. Azon kutyák és macskák számára, akik nem szeretik a vizet, megfelelő megoldást nyújtanak a száraz samponok.

FURminator_deShedding_Ultra_Premium_Shampoo_490_ml_abczoohu.png

4. Kihullott szőr összeszedése:

A szőrszedők taroznak ebbe a kategóriába, melyek a ruhák, bútorok és a háztartás szőrtelenítésében nyújtanak segítséget. Egyszerű görgetéssel felszedi az összes szőrt, mely aztán mehet a kukába. Gyors és természetbarát eszköz, mely kitisztítás után újra használható lesz.

FURminator_Hair_Collection_Tool_-_zberač_chlpov_abczoohu.png

A FURminátor gyártói szerint, ezek a termékek megfelelő és teljes körű gondozással akár 99%-kal könnyítik a vedlési időszak átvészelését.

Hogy működik a FURminátor?

A FURminator az elhalt szőrzet és aljszőrzet hatékony eltávolításának elvén működik.

Fém hegyének speciális formája van, amely biztonságosan eltávolítja az elhalt szőrszálakat anélkül, hogy károsítaná a fedőszőrzetet. Éle pontosan a bunda típusának megfelelően van kialakítva. Legyen szó rövid vagy hosszú szőrről. A fém rész formája kerek, hogy tökéletesen illeszkedjen a kutya és macska alakjához.

Már első tapintásnál érezhető a minőség, a FURminátor ergonomikus fogója által. A fejen található FURejector gomb megnyomásával könnyen eltávolítható az összeszedett szőr.  

A FURminator nem vágja és nem károsítja a szőrt, mindaddig, amíg a megfelelő modellt választjuk. Nincs rossz FURminátor, csak rosszul kiválasztott. Minden kutya és macska más és más, így közel 20 modell található a kínálatunkan, a szőrzet típusától és a fajta méretétől függően.

Azonban van néhány aljszőrzet nélküli vagy göndör szőrű kutyafajta, amelyeknél a FURminator használata egyáltalán nem ajánlott.

Ilyenek például:

  • Bedlington terrier
  • Bichon frisé
  • Bolognai pincs
  • Kínai meztelen kutya
  • Coton de tulé
  • Göndörszőrű retriever
  • Havannai pincs
  • Komondor
  • Kis oroszlánkutya
  • Máltai selyemkutya
  • Uszkár
  • Puli

 A FURminator bizonyos macskafajtáknál sem ajánlott, mint például:

  • Balinéz macska
  • Havannai barna macska
  • Korat
  • LaPerm
  • Ragamuffin
  • Sphynx
  • Tiffany
  • Török angóramacska
  • York csokoládé macska

Hogyan válasszunk FURminátort?

A kiválasztásnál fontos ismerni a szőrzet típusát és a fajta súly szerinti méretét.

A FURminátort két szőrtípus szerint választjuk: hosszú és rövid. Rövid szőr 5 cm-ig, míg a hosszú szőr ellenkezőleg, 5 cm felett.

Súly szerinti felosztás kutyáknál a következő:

XS = 4,5kg-ig

S =9 kg-ig

M = 9-től 23kg-ig

L = 24-től 41kg -ig

XL = 42 kg+

Súly szerinti felosztás macskáknál:

S = 4,5kg-ig

L =  4,5kg-tól

FURminator_Short_Hair_deShedding_Tool_Small_Cat_abczoohu.png

Mindig ügyelj arra, hogy olyan FURminátort vásárolj, amely a lehető legpontosabban illeszkedik kutyádhoz vagy macskádhoz. Ha hosszú szőrre kialakított FURminátort használsz rövid szőrzetnél, megkarcolhatod az állat bőrét.

Hogyan használjuk a FURminátort a bunda kifésülésére?

1. Először is győződj meg arról, hogy a kutya vagy macska szőrzete tökéletesen száraz. A nedves szőr érzékenyebb a sérülésekre.

2. Az állatot egy stabil felületen fésüld, és finoman, a szőrszálak növekedésének irányában. Kezd azokon a helyeken, ahol a legtöbb a meglazult szőr, például a háton, mellkason és az oldalakon. Ne koncentrálj túl sokáig egy területre, inkább fésüld át mindenütt, bár kevésbé alaposan.

3. Ha szőr gubancos, ne fésüld erővel, használj bontó kefét vagy szőrpuhító sprayt. Leggyakrabban a fül és farok környéke a problémás.

FURminator_deShedding_Waterless_Spray_251_ml_abczoohu.png

4. Távolítsd el a felesleges szőrt a FURminator keféjéből a FURejector gombot használva. Így maximalizálhatod a fésülés hatékonyságát.

5. A fésülést követően a kisállat bundáját ajánlatos áttörölni egy nedves törlőkendővel, esetleg törölközővel, hogy a maradék kifésült szőrt is eltávolítsd. 

6. A FURminátor hatékony, ezért ne alkalmazd többször, mint kétszer hetente. A fésülést követően hagyjunk elegendő időt a szőr és a bőr felszínének regenerálódására.