Blog

Inspiráló és ismeretterjesztő blog kisállattulajdonosok, horgászok, kertészek és barkácsolók számára.
Ház, műhely, kert

A pázsit és a kert öntözése

date_range Jun 3, 2024

A pázsit és a kert ideális karbantartása megfelelő öntözést igényel. Az erre a célra megfelelő eszközök használatával sokkal könnyebb és kellemesebb lehet a munka. Ebben a blogban a legfontosabb eszközöket és szerszámokat vesszük sorra, amelyek elengedhetetlenek a hatékony öntözéshez.

Cikk megtekintése
Tenyésztés

Az állattartás nagy szótára

date_range May 24, 2024

Az állattartás lenyűgöző és kifizetődő hobbi, de gyakran olyan speciális szavak használatát igényli, melyek nem egyértelműek és érthetetlenek lehetnek a kezdők számára. Ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozzuk ezt a szótárat, és segítünk megfejteni a rejtélyes kifejezéseket, és egyértelmű magyarázatokkal szolgálunk.

Cikk megtekintése
Terrarisztika

Mire van szükség, ha terrarisztikával szeretnénk foglalkozni?

date_range May 10, 2024

A hüllők és teknősök előnye, hogy a gondozásuk nem túl nehéz, különösen más háziállatokhoz képest. Lényeges, hogy a hüllő típusának és igényeinek megfelelően válasszuk ki a megfelelő terráriumot (aljzat, búvóhelyek, 3D fal, dekoráció), a fényforrásokat, a hőforrásokat és a vizes tálakat . Mindenképpen tájékozódjunk arról is, hogy milyen táplálékot eszik a hüllő és milyen gyakran.

Cikk megtekintése
Papagájok

Mi ne hiányozzon egy papagáj kalitkájából?

date_range Apr 16, 2024

Ha felszereltük a ketrecet mindennel, amire egy papagájnak szüksége van, avval egyben az egész napos szórakozást és stimulációt is bebiztosítottuk neki. A madárnak szüksége lesz egy tálra a száraz tápra és egy tálra a vízre. A legjobbak az acél tálak, amelyek a ketrechez rögzíthetők, hogy megakadályozzák a víz és az étel kiömlését.

Cikk megtekintése
Kutyák

Ismered a kutyatápok összetevőit?

date_range Sep 19, 2023

A kutyaeledel összetétele kulcsfontosságú tényező, amely befolyásolja a kutya tápanyagellátását és egészségét. Ezért fontos tudni, hogy az egyes összetevők mit jelentenek, miért van rájuk szükség, és milyen értékeket kell elérniük.

Cikk megtekintése
Kutyák

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kutyaeledelt?

date_range Aug 28, 2023

A kutyának nem csak azért van szüksége táplálékra, hogy jóllakjon. Az egészsége megőrzése érdekében fontos, hogy tartalmazza az összes szükséges tápanyagot és elegendő energiát nyújtson számára. Számos kutatás alátámasztotta, hogy a kutya életének minőségét és hosszát legjobban a táplálék befolyásolja.

Cikk megtekintése
Kutyák

Kiskutyát vásárolnál? Ne dönts elhamarkodottan!

date_range Feb 15, 2023

Veszünk egy kiskutyát, hisz olyan aranyos és kedves teremtés, ugye? Igen, de! A valóságban ez sokkal komplikáltabb és amennyiben nem készülsz fel rá elegendően, sok problémát okozhat ez a döntés. Ennek a legszomorúbb mutatója az, hogy a karácsonyi időszak után növekszik a menhelyre kerülő kutyusok száma.

Cikk megtekintése