Hogyan válasszunk autóvédő huzatot ha kutyánk van

Hogyan válasszunk autóvédő huzatot ha kutyánk van

Tartalomjegyzék

A sáros mancsok, éles karmok, szőr, nyál és szennyeződés még a legtartósabb ülést is megviseli. A kutyájával autóban utazni gyakran kihívás, de védőhuzattal sokkal könnyebb. A huzatnak köszönhetően többé nem kell aggódni az autó belső tisztasága miatt minden utazás után.

Könnyű karbantartásának és egyszerű rögzítésének köszönhetően időt és gondot takaríthatunk meg vele. Ráadásul a huzat biztonságérzetet is ad a kutyának, ami kevesebb stresszt és több örömet jelent minden utazásnál.

Erre a 4 alapelvre érdemes odafigyelni, ha autós védő huzatot választunk a kutyánknak.

1. A védőhuzat tartóssága

Az autóhuzatok legfontosabb tulajdonsága a tartósság. Figyelembe kell venni a kutya súlyát és azt, hogy nem csak mozdulatlanul fog feküdni rajta. Nem érdemes spórolni, mert a jó minőségű tényleg tovább bírja majd.

Az ideális anyag a nylon és a poliészter, amelyek könnyen tisztíthatók.

A vízállóság is nagyon fontos. Előnye egyértelmű, a huzat nem ázik át, ugyanakkor könnyebben mosható. Vannak azonban vízhatlan és vízlepergető huzatok, amelyek között lényeges különbség van. 

A vízhatlan huzat sűrű szövésű anyagból készült, amely lassítja a víz áthaladását. Lassan szívja fel a folyadékot, ami egy bizonyos idő elteltével áthatol az anyagon. Egy ilyen bevonat meggátolja az átázást, de csak egy bizonyos ideig.

A vízlepergető huzat azonban nem szív fel folyadékot. A felületen tartja azt.

2. Egyszerű rögzítés

Ha nincs állandóan rögzítve a huzat az autóban, valószínűleg akkor is gyakran használva van. Minél gyakrabban használjuk, annál fontosabb, hogy könnyen rögzíthető legyen. Ne bonyolítsuk feleslegesen a felhelyezést.

Nagy előnyt jelent, ha a huzatnak csúszásmentes az alsó része, így felhelyezés közben nem mozdul el. Szintén előnyt jelentenek a bevarrott pántok, amelyek egyszerűen a fejtámlák mögé dobhatók.

Az állítható pántok is kiválóak, amelyek patenttal, tépőzárral vagy karabinerrel rögzíthetők.

3. A huzat mérete

Ne csak az autóhoz, hanem a kutyához is igazítsuk. A huzatnak le kell fednie a teljes hátsó ülést vagy a csomagtartót. Mindig nagyobbnak kell lennie, mint a kutyának. Nemcsak akkor jó, ha a kutya forog és mozog az utazás során, hanem biztonságérzetet is ad neki.

ochranny_potah_do_kufa_auta_pre_psa_abczoo.jpg

Ha a kutyája kisebb, fontolóra vehetjük egy kompaktabb takaró használatát is.

4. A huzat biztonsági funkciója

Egyes huzatok a kutya biztonságát is szolgálják, és mindig jó, ha ezt is szem előtt tartjuk. Ezek elsősorban a függőágy típusú huzatok. Az első és a hátsó ülésekhez vannak rögzítve, és 2 ponton is biztonságot képeznek.

Az első az, hogy a kutya nem tud előrébb jutni a helyéről, és nem vonja el a figyelmünket vezetés közben. A második pedig, hogy még ha hirtelen is lépünk a fékre , a kutya nem esik a padlóra vagy az ülések közé.

ochranny_potah_do_auta_pre_psa_abczoo.jpg

A huzatnak nem a biztonság a fő funkciója, ezért mindig használjunk biztonsági övet is. Ennek köszönhetően a kutya szabadon tartózkodhat az autóban, ugyanakkor biztonságosan rögzíthető a hámhoz.

Ezért előnyös, ha van a huzaton nyílás a biztonsági öv számára. Alternatív megoldás, ha a biztonsági öv közvetlenül a huzatba van bevarrva.