3 tipp a kutyával való biztonságos utazáshoz autóban

3 tipp a kutyával való biztonságos utazáshoz autóban

Tartalomjegyzék

A forgalomban mindig fennáll a veszély kockázata. Gyakran adódhatnak kellemetlen helyzetek, függetlenül a sofőr tapasztalatától, ugyanis nem vagyunk egyedül az utakon. Ha gyerekekkel utazunk, a biztonság az első, de ha kutyával, hajlamosak vagyunk megfeledkezni az utazással járó veszélyekről.

Gyakori, hogy a kutya szabadon utazik az autó csomagtartójában vagy a hátsó üléseken. A törvény azonban egyértelműen kimondja, hogy az állat biztonságát az autóban ugyanúgy figyelembe kell venni, mint az emberekét.

Mi történhet kutyával való utazás közben?

Számos tanulmány és videó áll rendelkezésre, amelyek bemutatják a kis sebességnél történő ütközés veszélyeit. Láthatjuk, mennyire fontos, hogy kutyánk biztonságban legyen. Nem csak az ő, de saját egészségünk érdekében is.

Több lehetőség közül választhatsz- kutyák számára készült biztonsági hámok átfogó kínálatából, vagy ketrecek közül.

Az óvintézkedések hiánya súlyos sérülésekkel és akár halállal is végződhet. Egy kb. 55 km/h sebességgel haladó járműben egy 20 kg-os kutya, amely nincs becsatolva, balesetkor 1000 kg-os tömeggé válik. Az ütközés ereje halálos lehet a kutya és a többi utas számára is. Mégis sokan úgy vezetnek nap mint nap, hogy a kutyájuk a hátsó ülésen ül, és nincs bekötve.

3 legalapvetőbb elv a kutyával való biztonságos és kényelmes utazáshoz

Pes v aute

1. A kutya kényelmének megőrzése

Az optimális hőmérséklet fenntartása a járműben nagyon fontos a kutya számára. A kutya szervezete  27 °C-nál kezd negatívan reagálni. Ezért győződj meg róla, hogy gond nélkül lélegzik. Egyaránt fontos, hogy soha ne hagyd magára a zárt autóban.

Mókás lehet a látvány a nyitott ablakon kukucskáló kutyára, viszont fennáll a fül-és szemgyulladás kockázata. Úgyszintén veszélyes lehet baleset esetén.

Pes v aute

Ha kutyáddal hosszú autóútra készülsz, jobb ha időnként megálltok egy kisebb séta erejéig. Egy kis testmozgás mindenkinek jól jön.

2. Biztonsági hámok

A biztonságos utazás alapja a kutya és a gazdája számára egyforma- a biztonsági öv legyen mindig becsatolva. Ha nem felel meg a szállító doboz vagy ketrec, akkor a biztonsági hám használata jelentheti a megoldást. A hám gátolja a kutya szabad mozgását és védi baleset esetén is.

Postroj Kurgo

Az autós biztonsági hámokat különböző változatokban és méretekben gyártják, de céljuk ugyanaz - megakadályozni a kutya szabad mozgását a járműben. Az öveket a  mellkasnál lehet hozzácsatolni a hámhoz. és egyaránt használhatóak pórázként is. Gyakran még fényvisszaverő elemekkel is ki vannak egészítve. Állíthatóak, így biztosítva a kutya kényelmét.

Nem kell attól tartani, hogy a piroson állva kedvenced hirtelen kiugrik a nyitott ablakon, amint valami roppant érdekeset vél felfedezni a külvilágban. 

A kutyák biztonságos utazása terén kiemelkedő szerepet tölt be a Kurgo márka. Az Egyesült Államokban és Kanadában az utazási és állatbiztonsági termékek vezető gyártójaként tartják számon. A Kurgo márka azonban nálunk is kapható. Hátizsákokat, hámokat, kabátokat, üléshuzatokat és egyéb outdoor kiegészítőket kínál. Nálunk mindegyiket megrendelheted.

Tudtad, hogy: 2008-ban a Kurgo összefogott a  Toyotával, hogy együtt növeljék az állatokkal való utazás biztonságát.

 

3. Autós ketrecek

Autóbaleset esetén mindenképpen szeretnéd magad és kutyádat  a lehető legnagyobb biztonságban tudni, ezt pedig szállító boxal vagy ketreccel lehet elérni. Sokféle típus létezik ma a piacon, az árak a kiadott tanúsítványtól, a biztonsági szinttől, az anyagok minőségétől vagy mérettől függnek.

hlinikova-transportna-prepravka-pre-psy-do-auta-55x62x78-cm.jpg

Az egyik legfontosabb dolog, amit a szállító box a kutya számára kínál a biztonság mellett, az “otthon” érzete. Kutyusod a boxot a kuckójának tekintheti, így a hosszú út sem okoz majd számára gondot. Nem mellesleg az utastér sem lesz tele szőrrel és sárral. 

Mielőtt útra kelnél négylábú kedvenceddel, győződj meg róla, hogy mindent megtettél a biztonságos célbaérés érdekében. Jobb felkészülni, hogy elkerüld a kellemetlen meglepetéseket.