Takaróponyvák: miért nem hiányozhatnak a kertedből?

Takaróponyvák: miért nem hiányozhatnak a kertedből?

Tartalomjegyzék

A takaróponyva minden jól felszerelt kert szerves részét képezi. Felhasználásuk sokrétű, és számos előnnyel jár, amelyeket minden kertész értékel. Ebben a blogban közelebbről megvizsgáljuk a ponyvák fő célját, és azt, hogy miért jó, ha van tartalékban. 

UV sugárzás, eső, por és hó elleni védelem

A takaróponyva átfogó védelmet nyújt a kedvezőtlen időjárási viszonyokkal szemben. Az UV-sugárzás fokozatosan károsíthatja a kerti bútorok felületét és kifakítja azokat. Az eső és a hó nedvesít és penészedést okoz.

A por és egyéb szennyeződések károsítják a kényes felületeket és anyagokat. A takaróponyva használatával gondoskodunk arról, hogy a tárgyak védettek legyenek ezektől a külső hatásoktól.

Ahhoz, hogy a ponyva szilárdan rögzítve legyen, és ellenálljon a szélnek, fontos, hogy a takaróponyván minőségi rögzítési lyukak legyenek. Ezek a fűzőlyukak lehetővé teszik a ponyva könnyű és biztonságos rögzítését kötelek vagy rugalmas zsinórok segítségével.

Így biztosíthatjuk, hogy a ponyva a helyén maradjon még erős szélben vagy kedvezőtlen időjárás esetén is.

1657601391-612x612.jpg

Favédelem

Ha van a kertben fűtésre vagy egyéb célra tárolt fa, fontos megóvni az időjárás káros hatásaitól. Az esőnek, hónak és nedvességnek kitett fa gyorsan elveszítheti minőségét és értékét. Takaróponyvával a fa száraz és kiváló minőségű marad.

firewood-covered-by-tarp_1.jpg

Kerti bútorok védelme

A kerti bútor drága lehet, ezért fontos, hogy egész évben megóvjuk a minőségét. Fontos tényező az is, hogy milyen anyagból készül a kerti bútor.

A természetes rattan vagy fém nem jól tűri a nedvességet, így ha nincs biztonságban tető alatt vagy védett teraszon, a ponyva használatával nem kell az esőtől tartanunk.

A mesterséges, de a természetes rattant is óvni kell az UV fénytől, mert idővel bútoraink kifakulhatnak és elveszíthetik szépségüket.

A por is roncsoló tényező, amely ellen ideális védelmet nyújt a takaróponyva. A szennyeződések nem jutnak a bútor rétegeibe, így a kerti bútorok gyakori tisztításának szükségességétől is eltekinthetünk.

A ponyvák különböző színekben találhatóak a piacon, ennek köszönhetően olyat választhatunk, amilyen illik a kertünk vagy teraszunk stílusához.

tarpaul_1.png

Medencék és pezsgőfürdők szezonon utáni védelme

A medencék és pezsgőfürdők rendszeres karbantartást igényelnek, hogy a nyári szezonban használatra készek legyenek. A takaróponyvák ideális megoldást jelentenek a szezonon kívüli védelemre.

A ponyva véd a lehulló levelek, por és egyéb szennyeződések ellen, ezáltal csökkenti a tisztítás és karbantartás szükségességét.

Ezenkívül az UV-sugárzás elleni védelem biztosítja a medence vagy a pezsgőfürdő anyagának védelmét. Ha a nyár elmúltával nem tesszük el a medencét vagy a pezsgőfürdőt, vagy nincs tető, amely alá elrejthető lenne, akkor egy ilyen ponyva nagyon jól szolgál majd.

4_13_1.jpg

Különböző színek és vastagság

A ponyvák különböző színekben kaphatók, így kertünk stílusához megfelelőt választhatunk. Ezenkívül a ponyvák különböző vastagságban is megtalálhatók, ami azt jelenti, hogy a kellő védelmi fokozat alapján választhatunk. A könnyebb, vékonyabb ponyvák ideálisak a rövid távú fedéshez, míg a nehezebb, vastagabb ponyvák tartósabbak és hosszú távú védelmet biztosítanak.

Ha szeretnénk megbízható védelmet biztosítani kerti tulajdonunknak, a takaróponyva az ideális segítőtárs lehet ebben.

További információkat és egyéb hasznos tippeket találhat blogunkon az abc-zoo.hu oldalon.