Védelem a megfázástól: Miért döntsünk a kutya esőkabát mellet?

Védelem a megfázástól: Miért döntsünk a kutya esőkabát mellet?

Tartalomjegyzék

Minden kutyatulajdonos tudja, hogy amikor kint esik az eső, a kertben való rohangálás öröme hirtelen harcba csap át a hideggel és a nedvességgel szemben.

Mi lenne, ha lenne mód arra, hogy megvédjük négylábú barátunkat egy csúnya megfázástól, és egyúttal kényelmesen is érezze magát?

A kutya esőkabát már rég nem csak egy divatos kiegészítő, egy nagyon fontos funkciót is ellát.

Vizes szőrzet és a megfázás - lépjünk elébe a bajnak

Minden bizonnyal úgy gondoljuk, hogy egy zivatar után a kutya egy kicsit “lerázza” magát és a probléma sip - sup eltűnik. A valóság azonban más.

A kutyák szőrzete nagyon sok esetben nyújt biztonságot a megfázástól, de nem mindig nyújt 100% - os “pajzsot”. A vizes szőrzet magában tartja a hideget és a nedvességet, közvetlenül a bőr felett, így ez gyakran megfázáshoz vezethet. Akkor is ha a kutyust az eső után gyorsan megszárítjuk, az alsó rétegben megmaradt nedvesség gyakran vezethet bajhoz.

Biztosan láttuk már a kutyánk remegni egy esőben való séta után és úgy éreztük, hogy valami nincs rendben.. Ez nem csak egy pillanatnyi kellemetlenség jele - ez figyelmeztetés.

A megfázás sokkal gyakoribb a kutyáknál mint azt gondolnánk, különösen a közelgő őszi, hideg és nedves időben.

A panaszok úgy nyílvánulnak mint egy embernél, tüsszögnek, köhögnek, sőt még a hőemelkedés is szóba jöhet, vagy a gyakori orr nyalogatás.

Egy megfázott kutyus fáradtnak néz ki, elveszti az evés utáni érdeklődését és inkább a pihenést részesíti előnyben a játék helyett.

Amennyiben ezeket a panaszokat észleljük a kutyánkon, fontos, hogy melegen tartsuk és gondoskodjunk arról, hogy elegendő mennyiségű vizet kapjon. Az immunrendszer támogatása érdekében fontolóra vehetjük a vitaminok hozzáadását a kutyánk étrendjéhez, különösen a C- vitamint, amely támogatja a szervezet védekezőképességét.

Az étrendkiegészítők, mint a halolaj és a probiotikumok erősíthetik kutyánk egészségét és megfázáskor segítik a gyors felépülést. Több kutyatulajdonos esküszik a meleg húslevesekre a jobb hidratáció és az energiabevitel érdekében, valamint nem feledkezhetünk meg a levegő nedvesítéséről a szobában, ahol a kutyus éppen pihen.

Mindazonáltal fontos megjegyeznünk, hogy minden megfázásnak más oka is lehet és a lefolyása is eltérhet a megszokottól.

Ha úgy érezzünk, hogy már minden tölünk telhetőt megtettünk és a tünetek akkor sem enyhülnek, a legjobb, ha a kutyus állapotát állatorvossal konzultáljuk. Így felállítva a pontos diagnózist megfelelő kezelést kaphat négylábú barátunk.

dog-cold.png

Esőkabát - védelem, mely biztonságérzetet nyújt

Képzeljük el, hogy sétára készülunk kutyánkkal, kint esik az eső, minket egy meleg kabát véd és egy jó minőségű esernyő. Na de mi van a kutyussal, szegénynek védelem nélkül kell szembenéznie az esővel és a hideggel. A meleg ruha és az esernyő nyújtotta védelmet a kutyádnak is megadhatod.

A kutya esőkabát nem csak egy stílusos kiegészítő, hanem egy praktikus segédeszköz, amely megvédi kutyánkat a hidegtől, szárazon tartja és megelőzi a csúnya megfázást.

Mindezek felett mi lehet jobb, mint a tudat, hogy négylábú barátunk biztonságban van, és kényelmesen, főképp szárazon nézhet elébe az esőben történő sétának?

prsiplast-trixie-vimy-xs-25-cm_2.jpg

Kutyaruha - nem csak esztétikus, de praktikus is

Nem csak esőkabáttal óvhatjuk meg kutyusunk a hidegtől. Ma már pulóverek, téli dzsekik és sokféle más ruházat széles választéka áll rendelkezésünkre.

Néhány kutyatulajdonos szerint a kutyusok öltöztetése csak stílus kérdés, de sokunk számára gyakorlatban is nagyon sokat számít, mivel a kicsi, rövidszőrű, vagy az idősebb kutyusok sokkal érzékenyebbek a hidegre, és ez által könnyebben betegednek meg.

Éppen ezért ha séta közben egy felöltöztetett kutyust látunk, ne csak a divat részét nézzük, hanem gondoljunk rá mint egy praktikus megoldásra a kutya megóvására a hideg ellen.

Amennyiben a kutyusunk nincs hozzászokva az öltözékhez, lehet épp itt az ideje, hogy szoktassuk rá. Az első, kényelmetlen érzést nagyon gyorsan felváltja a kényelem és a biztonságérzet.

kabat-trixie-arlay-xxs-18-cm_2.jpg

Amikor a gondoskodás kéz a kézben jár a szeretettel

Ha kétségünk támad a kutyusunk egészségében, a legjobb, ha konzultációt kérünk az állatorvosunktól. Igazából ő tudja biztosan megmondani, mire is van pontosan szüksége négylábú barátunknak és hogy mit tehetünk az egészsége megőrzése érdekében.

Ha tudjuk, hogy a kutyánk nehezen viseli az esőt és a hideget, igazán megéri esőkabátba invesztálni, vagy más ruhadarabba.

Mert végül is mi lehet fontosabb, mint a legjobb barátunk kényelme és egészsége?