Vidd kutyusodat paddleboard-ra

Vidd kutyusodat paddleboard-ra

Tartalomjegyzék

Paddleboarding-gal, vagy más vízi programokkal csodás élményeket szerezhetsz, közösen kutyusoddal. Még mielőtt vízre szállnátok, győződj meg róla, hogy a kutyusod a megfelelő úszómellényt viseli.

Még akkor is, ha a kutyus kiváló úszó, vannak nem előrelátható szituációk, így fontos, hogy minden eshetőségre felkészüljünk. A jól kiválasztott úszómellény kiváló segédeszköz és tökéletes biztonságot nyújt.

Az úszómellény megfelelő támaszt nyújt kutyusodnak, ami különösen fontos abban az esetben, ha véletlenül vízbe esik. Az is fontos, hogy olyan mellényt válasszunk számára, amely tökéletesen illik a testalkatához és erős kapcsokkal van ellátva, hogy a kutyus kényelemben és biztonságban érezze magát.

Ismerkedj meg a paddleboarddal

Kezdjük azzal, hogy a kutyusnak lassan bemutatjuk még a száraz talajon. Hadjuk hadd szaglássza, ismerkedjen vele.

Ilyenkor használhatunk kis finomságokat, hogy a folyamatot jó élményekkel támasszuk alá. Amikor már biztonságban érzi magát a paddleboardon ülve a szárazföldön, fokozatosan bemutathatjuk neki a dolgot egy sekélyebb vízben, hogy megismerje az instabilitás érzését és szokja azt.

Az első ilyen útnál a kutyussal együtt, fontos, hogy mindig a part közelében legyünk, és figyeljük kutyusunk reakcióját. Ugye minden kutyus más, és máshogy reagál bizonyos szituációkra, így lehet, hogy picit több időt fog igénybe venni a szoktatás. Egy rövid kis kiruccanás a vízen, ideális a kezdetre.

Idővel folyamatosan meghosszabbíthatjuk ezeket az utakat/ a paddleboardon tett köröket, így majd a kis társunk is biztonságban érzi majd magát a vízen és megtartja az egyensúlyát.

Ne felejts el magaddal vinni ivóvizet a kutyusnak, hogy hidratált maradjon és maradjon energiája teljesen kiélvezni ezt a közös kalandot. Jó az is, ha mindig kéznél van egy törölköző, hogy a közös úszás után legyen mibe törölközni.

Vegyük figyelembe azt is, hogy a kutyák is kaphatnak napszúrást, így arra is oda kell figyelnünk, hogy meg tudjunk pihenni egy kis árnyékos helyen és elhúzódhassunk hűsölni.

paddleboard_2.jpg

Úszómellény – nélkülözhetetlen segédeszköz a kutyusunk számára

A kutyusunkkal való közös paddleboardozás tökéletes közös időtöltés, amennyiben több időt szeretnénk tölteni kis kedvencünkkel. Egy kis plusz türelemmel és helyes felkészüléssel csodálatos élményekre tehetünk szert, melyeket sosem feledünk majd.

Amennyiben szívesen elkerülnéd a nemkívánatos és kényelmetlen szituációkat, be kell szerezz egy úszómellényt a kutyus számára. Ez nagyon fontos, mert így nem kell folyton kedvencedre szegezned a pillantásod, mert tudod, hogy biztonságban van.

Screenshot_Capture_-_2023-05-15_-_08-38-57.png

Az úszómellény előnyei a kutya számára

A mellény legfőbb előnye, hogy megkönnyíti a kutya úszását és bármilyen probléma esetén is a felszínen tartja.

Ezen kívül még sok más jó oldala is van. Ha a meleg nyári napokon is szeretnénk fitten tartani kutyánkat, ajánlatos elkerülni a hosszú sétákat a forró aszfalton. A víz kiváló lehetőséget nyújt a felfrissülésre nekünk és kutyánknak is.

Úszás, vízi mentés, vadászat, és mozgásszervi rehabilitáció. Ezeknél a tevékenységeknél tökéletes segítséget nyújt a kutya mentőmellény.  Olyan vízisportokhoz is használható, mint a paddleboardozás, kajakozás, csónakázás és hajókázás.

Kutyánk gyorsan hozzászokik a mellény nyújtotta biztonsághoz és kényelemhezHa eddig kerülte is a vizet, a mellénnyel jó eséllyel élvezni fogja a pancsolást. Az úszómellényeket a szakértők a kölyökkutyák számára is ajánlják- különösen az első vízi élményekhez. Pozitív tapasztalatot  és biztonságérzetet biztosít a vízben.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő mellényt?

Hurtta márkájú úszómellények az itteni piacon a legjobbak közé tartoznak. Különösen hatékony a légáteresztő anyaguk, amely puha és rugalmas. Alkalmazkodik mind a vékonyabb, mind a zömökebb fajták testéhez. A mellkas részén feszesebb, de nem korlátozza a kutya szabad mozgását úszás és séta közben. A mellkason állítható övek vannak, a két oldalán pedig fényvisszaverő elemek.

Screenshot_Capture_-_2023-05-15_-_08-30-21.png

A mellények 100%-ban újrahasznosítható anyagból készülnek.  Az egyik legnagyobb előnyük a hátoldalon található nagyméretű fogó, melynek segítségével  biztosíthatjuk kutyánkat vízből ki- és befelé menet.  A póráz rögzítéséhez egy gyűrű szolgál. A mellényt tesztelték, és megfelel minden biztonsági előírásnak.

Screenshot_Capture_-_2023-05-15_-_08-39-16.png

Hogyan mérjük meg a kutyánkat?

Az ideális mellénynek a kutya hátának ⅔-át kell fednie. A legfontosabb, hogy a mellkas a felszínen, míg a csípő a víz alatt maradjon. Ez által a lábak szabadon mozoghatnak.

A mellénynek pontosan kell illeszkednie a kutya testéhez. Ne legyen túl bő, hogy ne csússzon le a kutyáról úszás közben. Ugyanakkor nem szabad túl szorosnak lennie, hogy ne akadályozza a kutya mozgását. A Hurtta által készített táblázat segítségével megfelelő méretű mellényt lehet választani. Két adat szükséges - a kutya nyakának és mellkasának kerülete.

Screenshot_Capture_-_2023-05-15_-_08-39-32.png