Gumicsónakok

A gumicsónakok számos előnnyel rendelkeznek, amelyeket nem csak a horgászok, hanem más vízisportok kedvelői is remekül kihasználhatnak. A gumicsónakok egyik kiváló tulajdonsága a mobilitásukban rejlik, mivel  a szállításukhoz nem feltétlenül szükséges trailer, vagy egy nagyobb gépkocsi. Mivel leengedhetőek és újra felfújhatóak, nem úgy, mint egy klasszikus fa, vagy laminált csónak, ezért egy közepes méretű személyautó csomagtartójában is könnyedén szállítható egy átlagos méretű felfújható gumicsónak.

Tovább arrow_drop_down

A gumicsónak anyaga általában többrétegű PVC, amelynek köszönhetően a csónak hosszú élettartamú és strapabíró lesz. Az ilyen felfújható csónak szerkezete általában 2-4 kamrából tevődik össze, amely nagyban hozzájárul a biztonsághoz, mivel ha netán az egyik kamra használat közben leeresztene, a többi továbbra is vízen tartja a járművet. Emellett a kamráknak köszönhetően a felfújható csónak akár nagyobb hullámzás esetén is stabil marad, szinte lehetetlen kifordulni vele, nem úgy, mint egy egyszerű ladikból.

 

A gumicsónak kamráin biztonsági szelepek is találhatók, amelyek szintén meggátolják a csónak leeresztődését, valamint nagy általánosságban a felfújható csónakok esetében a kamrák belső részén nyomáskiegyenlítő szelepek is megtalálhatóak, amelyek segítségével a csónakot nem lehetséges "túlfújni".

 

A gumicsónakok rendelkezhetnek egy alsó siklást elősegítő kamrával is, amelynek köszönhetően motor használata esetén a csónak stabil marad, és könnyen siklásba hozható. 

 

Nem feledkezhetünk meg a gumicsónakok padlózatáról sem. A különféle csónakok, legyen az akár Kolibri gumicsónak, vagy más gyártó terméke, kaphatók felfújható légpadlóval, vagy merev padlóval is. A légpadló előnye, hogy könnyű, viszont kevésbé stabil. Míg a merev padló, ami lehet lamellás vagy fém padló, nagyobb stabilitást biztosít a felfújható csónak esetében. A merevpadlós gumicsónak használata növeli a felhasználó biztonságérzetét is. 

 

A gumicsónakok különféle hosszban készülnek az egészen rövid, 190 cm-es változattól a masszív, akár nagyobb teljesítményű motorral felszerelhető 450 cm-es változatokig. A kisebb felfújható csónakok csupán evezővel használhatók, a nagyobbakhoz csatlakoztatható egy fartükör, a kifejezetten motorhoz készült változatok pedig már egyenesen fartükörrel együtt készülnek.

sync
Termékek betöltése ...