Horgászcsónakok, halradarok, csónakmotorok

Az igazi horgászok nem csupán partról, de vízről is űzik kedvenc hobbijukat. Ehhez pedig elengedhetetlenül szükségük van egy megbízható felszerelésre. Ez sajnos nem egy olcsó befektetés, de megéri, mivel a horgászcsónakok, halradarok, csónakmotorok, elektromos motorok együttese új távlatokat nyithat meg a horgászatban.

Tovább arrow_drop_down

Napjainkba egyre több horgásszal találkozni a vízpartokon, és az eddigi jól működő helyek megfogyatkoztak, telítődtek. Ezt a halak is érzik, és gyakran más búvóhelyek után néznek. Ha eredményesek akarunk lenni, kénytelenek vagyunk utánuk menni, amiben egy horgászcsónak és egy csónakmotor kiváló segítőtársunk lehet, legyen szó akár állóvízi, akár folyóvízi horgászatról. 

 

A horgászcsónakok különféle változatokban (felfújható csónak, laminált horgászcsónak) kaphatók, amiket különféle teljesítményű csónakmotorok segítségével egészíthetünk ki. A megfelelő erejű csónakmotor kiválasztása létfontosságú, mivel a horgászcsónak siklásba hozásához, és ezáltal a gyors közlekedéshez szükséges egy legalább 5-10 LE teljesítményű csónakmotor (ez persze a horgászcsónak típusától, súlyától, méretétől függ). 

 

Amennyiben szeretnénk a horgászhelyek közt csendesen közlekedni, az elektromos motorok is a segítségünkre lehetnek. Az elektromos motorok kaphatók orr-, vagy farmotoros változatban. 

 

Ha a halak nyomára szeretnénk bukkanni a lehető legrövidebb idő alatt, és nincs időnk éveket a vizek ismeretével tölteni, akkor a halradarok kínálatában is körül kell néznünk. Egy jó halradar nem csupán a halak megkeresésére szolgálhat, hanem elsősorban a meder adottságainak feltérképezésekor nyújt elképesztően nagy segítséget. 

 

Ha pergető horgászként vágyunk a vízi horgászatra, de nem tudjuk a horgászcsónak tárolását megoldani, akkor a belly boat lesz a megfelelő választás. Ez a kis gumifotel magasfokú mobilitást biztosít, egy személyautó csomagtartójában elfér, és nagyjából 15 perc alatt vízre bocsátható. Kényelmes, gyors horgászatot biztosít az egész szezon során. Érdemes bővebben utánanézni ennek a kiváló úszó alkalmatosságnak.

 

Pontyhorgászként van még egy kiegészítő, amiről nem szabad megfeledkezni, az pedig az etetőhajó. Az etetőhajók segítségével a már előre feltérképezett horgászhelyre cm-es pontossággal juttathatjuk a horgunkat bármilyen körülmények esetében.

sync
Termékek betöltése ...