Állatorvosi gyógytápok kutyáknak - száraztápok

Az állatorvosi tápok olyan speciálisan összeállított eledelek, amelyek a különböző betegségekben szenvedő kutyák táplálkozási igényeinek kielégítésére lettek kifejlesztve. Összetételüknek köszönhetően hozzájárulnak az egészségi állapot javulásához és támogatják a felépülést. A gyógytápokat nem ajánlott a hagyományos tápokkal együtt használni, ugyanis így minimálisra csökkentjük kedvező hatásukat.

Tovább arrow_drop_down

Ajánlás:

Ha állatorvosi granulátumot vagy konzervet rendel, ezzel megerősíti, hogy kutyáját állatorvos vizsgálta meg, és az állatorvos a diagnózis alapján javasolta az Ön által választott eledel használatát. Feltétlenül konzultáljon állatorvosával legalább 6 havonta egyszer kutyája állapotáról és az ajánlott eledelről. Ha kutyája állapota megváltozik a táp használata közben, kérje állatorvos segítségét.

 

 

Hasonlóan az emberekhez, kutyák is különböző egészségügyi problémákkal küzdhetnek, mint például vesebetegségek, emésztési problémák, túlsúly, allergiák vagy májproblémák. A állatorvosi gyógytápok összetétele a különböző egészségügyi panaszok kezelésére lett szabva, így segítve az állat állapotának javulását.

Minden egyes kutyáknak szánt állatorvosi táp összetétele és tápanyagtartalma a kutya adott betegségéhez vagy állapotához lett igazítva. Léteznek alacsonyabb foszfor- vagy fehérjetartalmú tápok, valamint csökkentett zsír- és kalóriatartalmúak is.  Más gyógytápok tartalmazhatnak speciális összetevőket is, például nagyobb arányban rostokat vagy korlátozott mennyiségű allergiát kiváltó élelmiszereket.

 

Számos különböző típusú állatorvosi gyógytáp létezik, amely a kutya speciális diagnózisától vagy igényeitől függően változik. A leggyakoribb gyógytápok közül a következőket ajánljuk:

  • Gyógytápok veseproblémákra: Ezek a tápok alacsony foszfor tartalmúak és korlátozott mennyiségű fehérjét tartalmaznak.  
  • Gyógytápok túlsúlyos vagy elhízott kutyák számára: Ezek alacsony zsír- és kalóriatartalmú tápok, amelyek segítenek elérni a kalóriadeficitet, ezáltal elérve az ideális testsúlyt.
  • Gyógytápok emésztési problémákkal küzdő kutyáknak: Az ilyen tápok könnyen emészthető összetevőkből állnak, magasabb rosttartalommal, így segítve az emésztést és csökkentve a hasmenéses problémákat.
  • Gyógytápok allergiákkal vagy ételintoleranciákkal küzdő kutyáknak:  Ezek a tápok korlátozott mennyiségben tartalmaznak olyan ételeket, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki, így minimalizálva az allergiás tünetek kialakulásának lehetőségét. 
  • Gyógytápok májproblémákkal küzdő kutyáknak: Speciális összetételű tápok, melyek nem terhelik a májat és segítenek a regenerálódásában. 

Gyógytápok fokozott táplálékigényű kutyáknak:  Ezek a tápok magasabb kalória-és tápanyag értékűek és főleg nehéz fizikai aktivitású állatoknak készülnek, mint pl. sport- vagy munkakutyák számára.

Fontos megjegyezni, hogy a gyógytápokat csak állatorvos javaslatára szabad használni, és az átfogó állategészségügyi ellátás részét kell képezniük.

sync
Termékek betöltése ...