Kisállatkereskedés, kisállat, díszállat, kutyafelszerelés, kutyafelszerelés webáruház, kutyakellék, kisállatkereskedés Budapest
ABC-ZOO

Kosár

Nincsenek termékek

  • Nincsenek termékek

  • Szállítás Ingyen
  • Összes 0 Ft

Kategóriák

Gyártók

EXOTERRA REPTI GLO 2.0 fénycső - 75 cm / 25W

Fénycső Repti GLO 2,0-75 cm, teljes hullámhosszú.

Bővebb leírás

6 003 Ft áfával


Értesítést kérek, ha kapható

Loyalty program A termék megvásárlásával 17 hűségpontot szerezhet, mely értéke 119 Ft. Az Ön hűségpontjai.


Teljes hullámhosszú nappali terráriumi fénycső Repti Glo 2.0  - 75 cm / 25W / T8.

 

* Minden hüllő és kétéltű számára ideális spektrumú.

* Serkenti a növények növekedését, nagy teljesítményű látható fényt generál.

* Az UVA sugárzás serkenti a hüllők étvágyat, aktivitását és elősegíti a párzásukat

* Magas szín átadási indexi 98 ( CRI)

* Színhőmérséklet 6700 K

* Tanácsos a Repti Glo 5.0 vagy Repti Glo 10.0 fénycsővel kombinálni

 

A terráriumi EXO TERRA REPTI GLO 2.0 UVB fénycső

nagy látható fény kibocsátású, nagyon magas színvisszaadási indexű (CRI) és alacsony UVB fény kibocsátású általános fényforrás. Ez a fényforrás kígyók, kétéltűek (békák, varangyok és szalamandrák) és éjszakai állatok tartásához használható. A fény biztosítja a növények növekedését is. Egyben tökéletes kiegészítő fény UVB fénycsövekhez a látható fény megvilágítás növelésére. A fénycső UV kibocsátási minősége egy év alatt kb. 50 %-kal csökken, ezért hüllőink egészsége érdekében ajánlatos azt rendszeresen cserélni. A terráriumokban a rendszeres Repti Glo 2.0 UVB cseréje garantálja az optimális világítási feltételeket és az UV sugárzást a hüllők egészségéért.

 

Az Exo Terra fénycsöves világítás

osztályozása az UVB kibocsátásának százalékos mennyiségétől függ. A trópusi és szubtrópusi hüllőknek elegendő 5 % UVB fény (Repti Glo 5.0) azzal a feltétellel, hogy megfelelő helyre van elhelyezve, rendszeresen cserélve és elegendő időtartam alatt van használva. A legtöbb fajtának bizonyíthatóan a napi 10 - 12 óra elegendő. Azon sivatagban élő állatok, amelyek magas UVB kibocsátásnak vannak kitéve, 10 %-os UVB fénykibocsátásra van szükségük (Repti Glo 10.0 fény). Szintén ajánljuk a Repti Glo 10.0 használatát ott, ahol a fény távolsága magasabb, mint 30 cm vagy ott, ahol a fénycsövek a rácsos szellőztetésű terráriumokon kívül vannak elhelyezve. A Repti Glo 2.0 típusú fénycső nagyon kevés UVB (2 %) fényt bocsát ki, legtöbb esetben ez nem elegendő a D3 vitamin szintéziséhez. Minél nagyobb az ultraibolya teljesítménye, annál kevesebb látható fényt bocsát ki. A fény így kékebb árnyalatot szerez.

Az optimális értékek eléréséhez ajánljuk kombinálni a magas teljesítményű UVB ultraibolya izzót (Repti Glo 5.0 és a 10.0) a nagyon magas teljesítményű látható fénnyel (Repti Glo 2.0). A fénycsövek nem nyújtanak elegendő hőt. Ezenkívül önálló hőforrás használatára van szükség (pl. melegítő izzó fény).

Az UVB fény nem hatol át az üvegen!

 

 

 

 

 

X
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.
Egyetértek
Több információ