Állatorvosi gyógytápok macskáknak - konzervek

Az állatorvosi tápok macskák számára speciálisan összeállított eledelek, melyeket macskák betegségeinek kezelésére, megelőzésére és egészségügyi állapotuk javítására használnakSzámos állatorvosi táp létezik, amelyet a macska speciális egészségügyi szükségleteinek kielégítésére terveztek.

Tovább arrow_drop_down

Ajánlás:

Ha Ön állatorvosi granulátumot vagy konzervet rendel, ezzel megerősíti, hogy macskáját állatorvos vizsgálta meg, és hogy az állatorvos a diagnózis alapján javasolta az ön által választott eledel használatát. Kérjük, legalább 6 havonta egyszer mindenképpen konzultáljon állatorvosával macskája állapotáról és az ajánlott eledelről. Ha macskája állapota megváltozik a táp használata közben, forduljon állatorvoshoz.

 

 

Ezeket a tápokat nem ajánlott keverni a szokásos tápokkal, ugyanis jelentős mértékben csökken kedvező hatásuk. Íme egy áttekintés a leggyakrabban használt gyógytápokról:

  • Gyógytápok túlsúlyos macskáknak: Az elhízás gyakori probléma a macskáknál és számos egészségügyi problémához vezethet.  Súlycsökkentés céljából a tápok kevesebb kalóriát és zsírt tartalmaznak, de elegendő mennyiségű tápanyagot a macska egészségének megőrzéséhez.

  • Gyógytápok allergia kezelésére: Egyes macskák allergiások lehetnek az érendjükben található bizonyos összetevőkre, amelyek emésztési zavarokat és allergiás bőrreakciókat válthatnak ki. Az allergiás tünetek kezelésére kifejlesztett tápok nem tartalmaznak potenciális allergéneket, és hipoallergén fehérje- és szénhidrátforrást biztosítanak.

 

  • Gyógytápok húgyúti problémákra: A macskák különféle húgyúti betegségekben szenvedhetnek, beleértve a veseköveket és fertőzéseket. Ezeknek a betegségeknek a kezelésére kifejlesztett diéták célja a vizelet pH-jának optimalizálása, a megfelelő hidratáció elősegítése és olyan összetevők csökkentése, amelyek hozzájárulnak a kőképződéshez.

 

 

  • Gyógytápok veseproblémákra:   A vesebetegség gyakori probléma az idősebb macskáknál. A vesebetegségben szenvedő macskáknak szánt tápok fehérje- és foszfortartalma korlátozott, így nem terhelik a vesét. Olyan összetevőket is tartalmaznak, amelyek támogatják a veseműködést és minimalizálják a további károsodást.

 

  • Gyógytápok májproblémákra:  A májbetegségben szenvedő macskáknak speciális étrendre van szükségük, amely könnyen emészthető és alacsony fehérje- és zsírtartalmú. Ennek a speciális étrendnek az összetétele csökkenti a máj terhelését  és elősegíti annak helyreállítását.

 

A fenn említett kategóriákon kívül számos más állatgyógyászati táp létezik macskák számára, amelyek speciális igényeket és egészségügyi problémákat céloznak meg. Fontos, hogy az állatorvos felmérje a macska egészségi állapotát, és megfelelő étrendet írjon fel számára, amely biztosítja a megfelelő táplálkozást, és elősegíti a macska egészségét és közérzetét.

sync
Termékek betöltése ...