Kisállatkereskedés, kisállat, díszállat, kutyafelszerelés, kutyafelszerelés webáruház, kutyakellék, kisállatkereskedés Budapest
ABC-ZOO

Kosár

Nincsenek termékek

  • Nincsenek termékek

  • Szállítás Ingyen
  • Összes 0 Ft

Kategóriák

Gyártók

MICROBE-LIFT Nite-Out II 473ml

Starter Bacteria. MICROBE-LIFT Nite-Out II - akváriumindító baktériumok.

Bővebb leírás

7 353 Ft áfával

(15 546 Ft / l)

Loyalty program A termék megvásárlásával 23 hűségpontot szerezhet, mely értéke 143 Ft. Az Ön hűségpontjai.


MICROBE-LIFT Nite-Out II - indító baktériumok édesvízi és tengeri akváriumokba.

  • Az akvárium gyors és problémamentes beindítása.
  • A baktériumkultúrák eltávolítják az ammóniumot, ammóniát és a nitriteket.
  • A nitrátok jelentős csökkentése az akváriumban.
  • Élő baktériumok – használatra készen.
  • Halak, puha- és kemény korallok pusztulásának megelőzése.
  • Baktériumkultúrák a természetes biokémiai anyagcseréért: nitrosomonas, nitrospira és nitrobacter.
  • Mesterséges vízminőség-javító szerek hozzáadása nélkül.


Az újonnan betelepített akváriumban a káros anyagok természetes eltávolítását biztosító baktériumok szinte egyáltalán nincsenek jelen. A MICROBE-LIFT® cég indító baktériumai ebben a szakaszban jelentősen hozzájárulnak az akvárium gyors és egészen természetes stabilizálásához. A nitrifikáló baktériumok kultúrái lebontják a nagy mennyiségben előforduló ammóniumot, akárcsak a méreganyagokat, ammóniát és a nitriteket, amelyek minden akváriumi élőlény számára károsak. A Nite-Out II alkalmas édesvízi és tengeri akváriumba, akárcsak a kerti tavakba is, amelyekben halak élnek.


A MICROBE-LIFT® Nite-Out II adagolása:


• Akvárium telepítése:
Naponta 10 ml készítmény 100 liter akváriumvízbe, amíg az ammónium, ammónia és a nitritek értéke mérhető a vízben.


• Vízcsere, illetve új halak az akváriumban:
Egy alkalommal 10 ml készítmény 100 liter akváriumvízbe minden vízcsere vagy az akvárium új halakkal történő betelepítése esetén.

 

Hogyan hat a Nite-Out II od MICROBE-LIFT®

Az indító baktériumok mikrobiológiai hatása - a nitrogén körforgása az akváriumvízben: Az akváriumban vagy az óceánban - nitrifikáció (az ammónia két szinten lejétszódó metabolikus átváltozása nitrátokká) mindig egyformán megy végbe. A káros szerves anyagok, mint amilyen a haleledel-maradék, halürülék vagy növénymaradékok lebomlása során ammónium (NH4) keletkezik. Ammennyiben ezt a növények nem veszik fel teljesen táplálékként, vagy ha a víz pH értéke valamivel 7 alatt van vagy 7-től nagyobb, a növények, halak és a gerinctelenek számára rendkívül toxikus ammónia (NH3) keletkezik. A Nitrosomas baktériumok az ammóniumot nitritekké (NO2) változtatják. A Nitrobacter baktériumok megakadályozzák, hogy a mérgező salétromsav veszélyeztesse az akváriumban lévő élőlényeket úgy, hogy a nitriteket a jóval kevésbé káros nitrátokká alakítják, amelyeket felvesznek a növények, vagy a hagyományos vízcsere során eltávolítódnak. Beindított akváriumról akkor beszélünk, amikor a szűrőbaktériumok, amelyek az akváriumvízben lebontják a káros anyagokat olyannyira elszaporodtak, hogy ideális vízminőséget biztosítsanak a halak és a növények számára. Új akvárium telepítésekor, új halak betelepítése, szűrőtisztítás esetén, vagy ha az akváriumot átépíti, a MICROBE-LIFT® Nite-Out II készítmény indító baktériumai stabilizálják a nitrogén körforgását és mérséklik a nitritek értékeinek gyors növekedését.

X
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.
Egyetértek
Több információ