Kisállatkereskedés, kisállat, díszállat, kutyafelszerelés, kutyafelszerelés webáruház, kutyakellék, kisállatkereskedés Budapest
ABC-ZOO

Kosár

Nincsenek termékek

  • Nincsenek termékek

  • Szállítás Ingyen
  • Összes 0 Ft

Kategóriák

Gyártók

EXOTERRA REPTI GLO 10.0 fénycső - 45 cm / 15W

Terráriumi fénycső REPTI GLO 10.0 - 45 cm.

Bővebb leírás

5 222 Ft áfával

Loyalty program A termék megvásárlásával 14 hűségpontot szerezhet, mely értéke 98 Ft. Az Ön hűségpontjai.


Sivatagi fénycső, amely terráriumkba alkalmas REPTI GLO 10.0 - 45 cm / 15W / T8.

* Minden sivatagi hüllő számára ajánlott

* Magas UVB kibocsátás, 50 cm-ig hatásos

* Elegendő UVB kibocsátást biztosít a kálcium - anyagcseréhez

* Árnyékolt terráiumokban ajánlott a használata, valamint rácsos szellőztetésű terráriumokhoz is használható (a hálók megszűrhetik az UVB ultraibolya sugárzást)

* Tanácsos a Repti Glo 2.0 típusú fénycsővel kombinálnia nagyobb látható fény felület teljesítményhez

 

A terráriumba való EXO TERRA REPTI GLO 10.0 UVB fénycsövek

fejlesztésénél figyelembe vették a sivatagi körülményeket, s így magas UVB kibocsátású izzó született. A sivatagban jelentősebb a közvetlen fény ereje és mennyisége: kevesebb a felhő, jóval alacsonyabb a páratartalom, ritkább a növényzet is mely árnyékot biztosítana. Ezért a sivatagi hüllők sokkal erősebb UV sugárzásnak vannak kitéve mint máshol élő társaik. A fluoreszkáló izzó UV kibocsátási minősége egy év alatt kb. 50 %-kal csökken, ezért hüllőink egészsége érdekében ajánlatos azt rendszeresen cserélni. A terráriumokban a rendszeres Repti Glo 10.0 UVB cseréje garantálja az optimális világítási feltételeket és az UV világítást a hüllők egészségéért.

 

Az Exo Terra fénycsöves világítás

osztályozása az UVB kibocsátásának százalékos mennyiségétől függ. A trópusi és szubtrópusi hüllőknek elegendő 5 % UVB fény (Repti Glo 5.0) azzal a feltétellel, hogy megfelelő helyre van elhelyezve, rendszeresen cserélve és elegendő időtartam alatt van használva. A legtöbb fajtának bizonyíthatóan a napi 10 - 12 óra elegendő. Azon sivatagban élő állatok, amelyek magas UVB kibocsátásnak vannak kitéve, 10 %-os UVB fénykibocsátásra van szükségük (Repti Glo 10.0 fény). Szintén ajánljuk a Repti Glo 10.0 használatát ott, ahol a fény távolsága magasabb, mint 30 cm vagy ott, ahol a fénycsövek a rácsos szellőztetésű terráriumokon kívül vannak elhelyezve. A Repti Glo 2.0 típusú fénycső nagyon kevés UVB (2 %) fényt bocsát ki, legtöbb esetben ez nem elegendő a D3 vitamin szintéziséhez. Minél nagyobb az ultraibolya teljesítménye, annál kevesebb látható fényt bocsát ki. A fény így kékebb árnyalatot szerez.

Az optimális értékek eléréséhez ajánljuk kombinálni a magas teljesítményű UVB ultraibolya izzót (Repti Glo 5.0 és a 10.0) a nagyon magas teljesítményű látható fénnyel (Repti Glo 2.0). A fénycsövek nem nyújtanak elegendő hőt. Ezenkívül önálló hőforrás használatára van szükség (pl. melegítő izzó fény).

Az UVB fény nem hatol át az üvegen!

X
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.
Egyetértek
Több információ