Kisállatkereskedés, kisállat, díszállat, kutyafelszerelés, kutyafelszerelés webáruház, kutyakellék, kisállatkereskedés Budapest
ABC-ZOO

Kosár

Nincsenek termékek

  • Nincsenek termékek

  • Szállítás Ingyen
  • Összes 0 Ft

Kategóriák

Gyártók

EXOTERRA REPTI GLO 5.0 fénycső - 75 cm / 25W

REPTI GLO 5.0 fénycső terráriumokba - 75 cm, trópusi.

Bővebb leírás

7 946 Ft áfával


Értesítést kérek, ha kapható

Loyalty program A termék megvásárlásával 24 hűségpontot szerezhet, mely értéke 156 Ft. Az Ön hűségpontjai.


Trópusi terráriumi REPTI GLO 5.0 fénycső - 75 cm / 25 W / T8.

* Minden trópusi és szubtrópusi állat tartásához ideális

* Nagy UVB fény kibocsátás (5 %), hatékonyság 30 cm-ig

* Szükséges UVB ultraibolya sugárzást nyújt az optimális kalcium anyagcseréhez

* Az UVA fény serkenti az étvágyat, az aktivitást és a párzási magatartást

* Tanácsos a Repti Glo 2.0-val kombinálni a nagy látható fény kibocsátáshoz

 

Az EXO TERRA REPTI GLO 5.0 UVB fénycső terráriumba

árnyékos környezetekhez, például az esőerdőkhöz hasonló közepes, illetve nagy UVB kibocsátású izzó. Az ilyen környezetben élő hüllőket kevesebb UV sugárzás éri, mert számos tényező akadályozza (jelentős nedvesség, időjárás változás stb.), hogy a napfény közvetlenül elérje az állatokat, illetve megvilágítási területeiket. A fénycső UV kibocsátási minősége egy év alatt kb. 50 %-kal csökken, ezért hüllőink egészsége érdekében ajánlatos azt rendszeresen cserélni. A terráriumokban a rendszeres Repti Glo 5.0 UVB cseréje garantálja az optimális világítási feltételeket és az UV világítást a hüllők egészségéért.

Az Exo Terra fénycső

az UVB kibocsátásának százalékos mennyiségétől van besorolva. A trópusi és szubtrópusi hüllőknek 5 % UVB fény alkalmas ( Repti Glo 5.0) azzal a feltétellel, hogy helyesen van elhelyezve, rendszeresen cserélve van és az óra szám elegendő. A legtöbb fajtának bizonyíthatóan a napi 10 - 12 óra elegendő. A sivatagban éló állatoknak, amik magas UVB kibocsátásnak vannak kitéve, 10 %-os UVB fénykibocsátásra van szükségük (Repti Glo 10.0 fény). Szintén ajánljuk a Repti Glo 10.0 használatát ott, ahol a fény távolsága magasabb, mint 30 cm vagy ott, ahol az izzók a rácsos szellőztetésű terráriumokon túl vannak elhelyezve. A Repti Glo 2.0 típusú izzó nagyon kevés UVB (2 %) fényt bocsát ki, leginkább ez nem elegendő a D3-vitamin szintézishez. Minél nagyobb az ultraibolya teljesítménye, annál kevesebb látható fényt bocsát ki. A fény így kékebb árnyalatot szerez.

Az optimális értékek eléréséhez ajánljuk kombinálni a magas teljesítményű UVB ultraibolya izzót (Repti Glo 5.0 és 10.0) a nagyon magas teljesítményű látható fénnyel (Repti Glo 2.0). Az izzó fénye nem nyújt elegendő hőt. Ezenkívül önálló hőforrás használatára van szükség (pl. melegítő izzó fény).

Az UVB fény nem hatol át az üvegen!

 

X
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.
Egyetértek
Több információ